16 Şubat 2012 Perşembe

O Renk Pembe

Yarım saat önce, Star TV de güzel bir yarışmaya denk geldim. Dinamik bir bilgi yarışması. Şu Çok Güzel Hareketler Bunlar'daki tombul çocuk sunuyor. Düşmekle ilgili bir ismi var. Tv deki yarışma programlarına birisi daha eklenmiş. Daha önce de vardı sanki ama format biraz hareketlenmiş. Neyse sadede geleyim.



Biri bayan diğeri bay iki genç düellodalar. Soru şu: '' Bayrağımızı oluşturan iki rengin karıştırılmasıyla oluşturulan renk nedir?''  Eğitim hayatında Resim Dersleri'nden sürekli yüksek notlar alan bir memleketiz. Bilemediler! İkisi de sürelerini bu soruda harcadılar. Resim öğretmenlerinin kulakları çınlamıştır. Vahim olan bence bu değil. Asıl nokta, bayan yarışmacının bahanesiydi. ''Soruda bayrağımızı diyor ya aklım Arapça Farsça'ya gitti'' dedi.

Ne bayrak yasası, ne de saygısı. En önemli değerimizi Amerikan Kültürü'ne özenerek her köşe başına diken zihniyet düşünsün şimdi. Ne boyutuna uydunuz, ne önemli gününü bildiniz. Sürekli gönderdeymiş havasına sokarak onu önemsizleştirdiniz. Şanlı Bayrağımızı  çarşaf gibi heryere asanlar, umarım yarışmayı görmüşsünüzdür de yanaklarınız biraz ''O'' renkten olmuştur. Unuttuysanız hatırlatayım ''O'' renk Pembe.

Faydalı Link: http://www.hukuki.net/kanun/2893.15.text.asp
NOT: Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder