20 Şubat 2012 Pazartesi

İnternet'e Mi Bağlıyız Hayata Mı

Günümüzde giderek yaygılaşan teknoloji beraberinde yeni sorunlar ve kronik rahatsızlıklar da getiriyor. Özellikle bilgisayar başında geçirdiğimiz süre, internet kullanımının yaygınlaşması ile daha da artıyor. Bu süre zarfında hareketlerimizin kısıtlanması çeşitli eklem rahatsızlıklarına ve obeziteye yol açıyor.

Aşırı internet kullanımı fiziksel sorunların yanı sıra psikolojik olarak da olumsuz yönde etkili. Bu nedenle Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kasım 2011 'den itibaren internet bağımlıları için bir poliklinik hizmete soktu. Bu poliklinikte, her yaştan internet bağımlısına, sorunlu internet alışanlıklarından kurtulmanın yolları anlatılarak, internet bağımlıları tedavi ediliyor.
  
Karikatür malumunuz.

Poliklinikte, kendilerini sosyalleşiyor zanneden, chat ve sosyal medya bağımlılarından, online alışveriş meraklılarına, cinsel içerikli site tutkunlarından, saatlerce bilgisayar oyunularından kalkamayan yetişkin, kadın/erkek, ergen, çocuk birçok kişi tedavi görüyor. Bu bağımlıların çoğu tedavi süreci sonrası hayata tekrar bağlanarak, interneti gerçekte ne kadar verimli kullanabileceklerini öğreniyorlar.

Türkiye’deki hastaneler arasında bir ilke imza atan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni kutluyorum.
Eğer siz de kendinizi veya yakınınızı internet bağımlısı olarak görüyorsanız aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz:
 http://www.bakirkoyruhsinir.gov.tr/Sayfalar/235/Psikiyatri/Internet-Bapimliligi.aspx?hl=İNTERNET

2 yorum:

  1. Hayata bağlanmak için interneti kullandığımızı zannedip aslında hayattan kopuyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Hayata bağlanmak için interneti kullandığımızı zannedip aslında hayattan kopuyoruz.

    YanıtlaSil