27 Şubat 2012 Pazartesi

Komşuda Pişer Bize de Düşer

Blog'dan bir arkadaşımız, haftasonu gittiği İskeçe Festivali'nden dönerken, bizlere Kavala Kurabiyesi getirmiş. Bu güzel lezzeti sizlerle de paylaşmak istedim.

Komşu Ülke Yunanistan'da bulunan Kavala'ya has kurabiyeler, bizim un kurabiyesine çok benzer. İçlerinde badem parçaları var. Bademler de çakma badem değil hakiki. Tadları ise eskilerde ülkemizde yapılan un kurabiyesinin tadı ağızımızda kalırdı ya aynen öyleler. Eskiden diyorum çünkü ülkemize has çoğu ürünün tadı bozuldu. Ticari amaçlar daha fazla ön plana çıktığı için malzemeleri kalitesizleşti. Yunanistan'da üretilen bu kurabiyeler ise son derece kaliteli ve lezzetliydiler.

Son yıllarda, aynı kültürü paylaştığımız Yunanistan'la aramızda, senindi benimdi kavgası var. Zeytinyağlı dolma, imam bayıldıdan tutun da rakımızı bile paylaşamıyoruz. Peki aynı kültürden gelen lezzetleri tadarken düşündünüz mü? Bu lezzetleri tadını bozmadan nesilden nesile aktarabiliyor muyuz? Ya da gelecek nesillere tariflerini yapıp devamını sağlayabiliyor muyuz? Bence Türk Milleti olarak, yemek kültürümüzü komşumuz Yunanistan'dan daha iyi koruyamıyoruz. Mis gibi un kurabiyemizi gelecek nesillere taşıyamıyoruz. Yunan Halkı ise Kavala Kurabiyesi'ni nesilden nesile aktaracaklar bundan eminim.

Eline Sağlık Yorgo Usta, çok güzel olmuş...

Yediğimiz kurabiyelerin markası ''Ioakimidis Kourabiedes'' selam olsun komşu...

1 yorum:

  1. Afiyet şeker olsun herkeze. Aslında evet birçok şeyimiz benzer.Yunanlılar Türkleri çok seviyorlar.En azından Türkiye'yi ve insanlarını çok sevdiklerini söylüyorlar. Yunanistan la aramızdaki soğukluk baya bi kırılmış geldi bana.Politik açıdan çok olmasa da insanların birbirlerine yakınlığı açısından aramızda bir sevgi bir paylaşımlık var:)))))))

    YanıtlaSil