30 Ağustos 2016 Salı

SGK İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE İŞVERENLERİ İLGİLENDİREN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

25.08.2016 tarih 29812 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yönetmelik" ile sigorta işlemlerinin uygulanmasına dair değişiklikler yapılmıştır. Genel olarak işverenlerimizi ilgilendiren 4 madde aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

1- İşverenler, e-sigorta yoluyla verdikleri işe giriş bildirgelerini, bildirgede belirtilen işe giriş tarihini takip eden ilk iş günü saat 23:59'a kadar e-sigorta yoluyla iptal edebileceklerdir.

2- İşverenler, ilk defa işyeri bildirgesi verdikleri işyerlerinde ilk defa sigortalı çalıştırmaya başladıkları tarihten itibaren bir ay içerisinde çalışmaya başlamış olan sigortalılardan hizmet akdi sona erenlerin söz konusu bir aylık sürenin dolduğu tarihi takip eden onuncu güne kadar bu kişilerin işten ayrılış bildirgesini verebileceklerdir.

3-Defter ve belge tutma yükümlülüğü bulunmayan işverenler tarafından yapılan ve ihale konusu olmayan bina, tamirat, tadilat, tesisat, güçlendirme ve yıkım işlerinde asgari işçilik araştırma işlemi yapılamayacağı yönetmeliğe eklenmiştir.

4-Kuruma yapılacak başvuru/bildirimlerde PTT Alo Post veya PTT Kargo ile yapılan başvuru ve bildirimlerde de başvuru veya bildirimin postaya veya kargoya verildiği tarih; başvuru veya bildirim tarihi olarak kabul edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder