9 Mart 2012 Cuma

Femen Başımızın Tacı

Dünya Kadınlar Günü'nde Sultan Ahmet Meydanı'nda, kadına şiddeti protesto eden Ukraynalı Femen Grubu gözaltına alınarak, sınır dışı edildi.

Yorum:
Bence sınır dışı edilen bu bayanlar, baş tacı edilmeliydi. Neden mi? Böyle bir protestoyu. Her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü, onbinlerce kadının yüzbinlerce kez dövüldüğü, Türkiye'de yapmaları bizim için bir lütuftur. Kendilerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ülkemizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum.

Dün bu haberi televizyonda izlerken şok geçirdim. Görütüler esnasında protestocuların çıplaklığı beni en ufak bir şekilde enterese etmezken, bazı Türk Kadınları'nın çıplaklığı kınadığını gördüm. Yapılan röpörtajlarda ''Protestolarını anlıyorum ama çıplak olmaları gerekir miydi?'' yorumunu yapan bazı bayanlara resmen gıcık oldum. Bence bu yorumu yapanların beyinleri çıplak. Protestocular, vücütlarına darp izini andıran bir makyaj yapmışlardı. Siz Türkiye'de erkeğin şiddetine maruz kalarak vücüdundaki yara bere izlerini elbiseleriyle, fularları ile örten kaç kadın var biliyor musunuz? Bence protesto da tam yerindeydi, çıplaklık da. Bu Ukraynalı cesur bayanları ve Femen Grubunu tebrik ediyorum Bir erkek olarak eylemlerinizi destekliyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder