20 Ekim 2016 Perşembe

Yamaha X Max Aksesuar Fiyatları ve İncelemeleri

Merhaba.

Bu yazımda, 18 bin kilometreye ulaştığım, X Max 250 imde kullandığım aksesuar setleri hakkındaki fikirlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi bazı aksesuar setleri, motorsikletlerimize daha iyi bir görünüm ve fonksiyonellik katarken bazıları da görüntüden öteye geçemiyor. Bu güne kadar X Max 250 scooterıma kattığım ve mantıklı gördüğüm aksesuarların avantajlarını ve dez avantajlarını sizlerle paylaşma kararı aldım.

Yan bacak koruma rüzgarlık seti: 

Bu seti taktırmadan önce bazı ön yargılarım vardı. Şu kadar parçaya onca para istiyorlar değmeyebilir düşüncem ağır basıyordu. 450-650 Fiyat aralığında orijinalini bulabileceğiniz bu parçalar bacağınıza ve artçınızın bacaklarına gelen rüzgarı hissedilir şekilde kesiyor. Farkı anlamanız için yeni aldığınız X Max inizi bir süre bu aksesuar setini taktırmadan kullanmanızı tavsiye ederim. Bu set dizayn ve mühendislik olarak son derece başarılı. Ustü özel bir slikon maddeden imal edilmişler. Bu da motorunuzu sürtmelere ve taş çarpmalarına karşı koruyor. Ufak sürtmelerde ürünü ıslak bir bezle silerek eski kondisyonuna kavuşturabiliyorsunuz.


Montaj açısından hiç de kolay olmayan bu parçalar için ön grenajınız tamamen sökülüyor. İşçilik son derece önemli. Bu parça görsel açıdan X Max inize daha kaslı bir hava katıyor. Ürünün tek bir dez avantajı var bu da son süratinizi 5 km kadar geri atması. Sunduğu şıklık ve fonksiyonellik bu 5 km ye kesinlikle değiyor. DİKKAT: Parçanızı değiştirdiğinizde orijinal grenaj vida ve mandallarını almayı unutmayınız.

Daha büyük arka çamurluk:




2012 de kadar X Max lerde standart olan bu parça maalesef 2014 te gelen görsel değişiklikle birlikte yerini dörtte birine yakın bir çamurluğa bırakmış durumda. Parçanın fiyatı 90 TL olmasına rağmen 50 TL işçilik ile birlikte toplamda 140 TL ye mal oluyor. Bu parçanın takılması için egzoz amortisör bağlantıları ve filtre kutusu sökülüyor. 10 bin km de motorsikletime taktığım bu parça çok faydalı. Motor kısmı ve stop lambasının altını toz ve çamurdan koruyor. Motora kaçması muhtemel küçük taş parçalarını ve kir birikintilerini kesinlikle hiç geçirmiyor. Size önerim motorunuz bayiden çıkmadan bu parçayı uygulatmanız. Arka lastikten gelen yol sesi ve yağmurda oluşan sesleri azalttığı da cabası.
DİKKAT: Orijinal küçük çamurluğunuzu istemeyi unutmayınız.

Orijinal sırtlık:



X Max de benim gibi şıklığa  ve orijinal görünüme önem veriyorsanız, motorunuzda fazla eşya saklama ihtiyacınız yoksa çanta yerine sırtlığı tercih etmeniz isabet olacaktır. 550-700 TL aralığında satılan bu parça arka kapak çıkartılarak motorun kıç kısmına uygulanıyor. Koltuğun arkasında bulunan metal Yamaha yazısını kapatmasına karşın estetik açıdan son derece başarılı. Sırt minderi son derece güçlü bir çelik parçanın üzerinde durarak inanılmaz bir güven veriyor. Artçınızın kalçasının geri kaymasını engellediği için, artçı size yakın konumlanma gereği hissetmiyor. Sırtlık yolcu konforunun dışında sürücüye de yüklenilmesini engelleyerek artçılı yolculuklarda güvenliği ve rahatlığı inanılmaz derecede olumlu etkiliyor.
DİKKAT: Montaj sırasında kuyruk kapağını almayı unutmayınız.

Beyaz farlar ve park lambaları:

Ben orijinal far lambalarımı hiç değiştirmeyi düşünmüyordum. Kısa far lambam 17 bin km de sönünce bir far ampulü değişimi için ön grenaj ve far komple söküldüğünden, bir daha işçilik ödememek için. tüm lambaları değiştirme kararı aldım. Servis tarafından led park lambaları ve beyaz far önerisi geldi öneriyi dikkate aldımve farlarımı beyaza çevirdim. Bu uygulamada tanesi 40 TL den iki adet 9 ar ledli samsung park lambası aldım. Bu ampullerin sol tarafı daha parlak yandığı için kısa farda çift far havasını yakalanıyor. Kısa ve uzun ana far ampullerimi tanesi 25 TL den beyaza çevirdim. Toplam maliyet 80+50 ve 50 TL işçilikle birlikte 180 TL oldu. Bu maliyeti daha ucuz ampuller tercih ederek düşürebilirsiniz ama aynı görünümü ve sağlamlığı elde etmeniz mümkün olmaz ise sürekli işçilik ödeyebilirsiniz. Bu farlar şıklığı son derece etkilediği gibi görülebilirlik ve gece görüşünü son derece arttırıyor. Led park lambaları aküden daha az akım çektiği için akü ömrünüz de uzuyor. Garanti kapsamı ise aynı amper ve voltlar korunduğu için etkilenmiyor.Tavsiye ederim.
DİKKAT: Orijinal far lambalarını istemeyi unutmayınız.

Bütün bu aksesuar setleri eklendiğinde X Max iniz daha şık ve daha fonksiyonel hale geliyor. Deneyin farkı görün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder