26 Şubat 2016 Cuma

Bisiklet Motorsiklet Eurasia 2016 Rezaleti

Bisiklet Motorsiklet Eurasia 2016 ismine yakışmayan bir fuarı gerçekleştirmeyi zor da olsa başardık.

Aylardır merakla beklediğimiz Bisiklet ve Motorsiklet Fuarı İstanbul Yeşilköy CNR Expo'da başladı.

Hafta arası 20 TL hafta sonu 25 TL vererek ziyaret edeceğiniz fuar 28 Şubat Pzar günü saat 20:00 a kadar gezilebilecek.

Bu fuarla ilgili olumlu ve olumsuz fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Beklentinizi yüksek tutarak fuara katılmak sizde bir hayal kırıklığına neden olacak. Fuar da yeni modelleri görmeyi beklerken, eski modellerin makyajlanmış halleriyle karşılaşacaksınız. Özellikle Honda'nın 2016 için dünyaya tanıttığı neredeyse hiçbir model fuarda yok. Honda Türkiye'nin plansız ithalat stratejisi fuar standına yüzde yüz yansımış. Scooter severlerin merakla ve heyecanla beklediği tüm dünyada 2015 başında piyasaya çıkan Forza 125 modeli bu sene de satışa çıkmayacak. bunun yerine eski teknoloji Forza 300 ve makyajlanmış PCX ler ile göz boyanmaya çalışılmış. Makyajlanan Honda Integra 750 gayet şık olmuş fakat fiyatıyla el yakıyor. Fuar süresince 32 bin Türk Lirası'na satışta. Bunun yerine NC 750 X DST şanzımanı 23 bin Türk Lirası'na tercih etmek daha mantıklı olacak gibi.


Yamaha bu sene fuara geçen yıllara oranla daha iddialı bir giriş yapmış. Standında retro tarzda motorsikletlerine genişçe yer vermiş. Geçmiş yıllarda rastladığımız yüksek fiyat politikasını, döviz yükselmesine rağmen fuar için gayet makul seviyelerde tutmuş. Yamaha xvs 1300 Midnaght Star ın fiyatı 39 Türk Lirası ile inanılmaz cazip bir seviyede.



Yamaha XVS 1300 Midnight Star (solda)
Yamaha Bunker  (üstte)


BMW nin el yakan fiyatları fazla değişmese de (Malum Euro'ya alıştık)benim ''Bu fiyata değer mi?'' gözüyle baktığım scooter ı 650 CT Sport 56 Bin Türk Lirası fiyatıyla yaklaşanları hayrete düşürmeye devam ediyor. Üzerine oturduğunuzda ben bir daha arabaya binmem dedirtecek kadar konforlu scooter fiyatını hakedecek seviyede. Scooter oturuş pozisyonunda (Dizler 90 Derece) sürücüsüne inanılmaz bir güven veren scooterda ayaklar öne uzatıldığında lüks bir araç konforu yaşanıyor.

BMW C 600 GT Dashboard
Motosiklette sürücü ve yolcu ısıtmalı seleler, elektrikli ayarlanabilir ön cam standart. 

BMW C 650 GT Ön Görünüm.


Bmw nin bu segmentteki motoruna rakip olarak Piaggio X10 u gösterebiliriz. Bu motorun da fiyatı BMW kadar kaliteli olmasına rağmen biraz daha kabul edilebilir. 9150 Euro.

Piaggio X 10 Dashboard.

Bisiklet tarafına geçersek, bu fuarda retro dizaynlı modern şehir bisikletleri ön plana çıkmış. GIANT Momentum markasıyla bu pazarda uygun fiyat ve kalitesiyle adından söz ettirecek gibi.

Momentum Indeed Street 1587 TL

Bisiklet Fuarında beni en çok etkileyen ve bir şekilde fuarı telafi eden ise bambudan yapılma yerli üretim bisiklet standı oldu.Muğla'da tamamen el işçiliği ile üretilen bambu bisiklet ve kadroları ile ilgili daha sonra bir yazımı paylaşmak istiyorum.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder