1 Kasım 2016 Salı

PASAPORT İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEMELER


Image result for pasaport29 Ekim 2016 tarih 29872 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kapsamında düzenlenen 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ; Emniyet Genel Müdürlüğünce işlemleri yapılan pasaport ve ehliyet işlemleri, 1 yıl içinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilecektir.


Ayrıca Türkiye ile Avrupa Birliği arasında varılan mutabakata göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilmesi şartlarından biri olan AB'ye uyumlu yeni pasaportların hazırlığı tamamlandı. Buna göre, hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar 01 Kasım 2016'dan (bugün) itibaren verilmeye başlanacaktır.
Yeni pasaportların çiplerinde, biometirk data ve kişinin parmak iznin yanı sıra kişiye ait ad, soyad, doğum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport numarası, cinsiyet gibi kişisel veriler de bulunacaktır.
Yeni pasaport alınırken, hali hazırda geçerli pasaportu olanlardan ek vergi alınmayacaktır. Sadece defter ücreti (şu anda 87,50 TL.) alınacaktır. Ancak hiç pasaportu bulunmayan ve ilk kez alacak olan vatandaşlar defter ücreti ile beraber vergisini de ödeyeceklerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder