26 Mayıs 2018 Cumartesi

SGK PRİM TEŞVİKLERİNDEN GERİYE DOĞRU YARARLANILMASI İLE İLGİLİ SGK TARAFINDAN YAYIMLANAN ÖNEMLİ DUYURU

       Bilindiği üzere, 7103 sayılı kanunla 5510 sayılı Kanuna eklenen Ek 17.maddede yapılan düzenleme ile sigorta prim teşvik, destek ve indirimlerden yararlanma şartlarına haiz olmasına karşın, daha evvel herhangi bir kurum numarası seçilmeksizin teşviklerden yararlanılmayan ayların/dönemlerin ya da kanun numarası seçilerek teşvikten yararlanmış olmakla birlikte yararlanılan teşvik türünün tercih edilecek başka teşvik türü ile geriye yönelik olarak değiştirilmesine imkan tanınmıştır.
       Anılan Ek 17.maddenin ikinci fırkasında yapılacak başvuru tarihinin son günü 01 Haziran 2018'dir. Buna rağmen işverenlerin SGK İl Müdürlüklerine dilekçe ekinde iptal/asıl/ek aylık prim ve hizmet belgelerini sundukları gözlemlenmektedir.
       Bu sebeple gerek SGK İl Müdürlüklerinin iş yoğunluğunu azaltmak gerekse uygulamadaki iş ve işlemlerin kolaylığı açısından söz konusu müracaat dilekçeleri ile geriye dönük olarak yararlanılmayan ya da yararlanılmış olmakla birlikte yararlanılan teşvik türünden başka bir teşvik türü ile değiştirilmesi talep edilen ay/dönemlere ait iptal/asıl/ek aylık prim bildirgelerinin işverenlerce internet ortamında verilmesine imkan tanıyan Kurumca hazırlanan programlar işletime açılmıştır.
       Söz konusu ekranlar sgk.gov.tr adresinden,
       1.Başvuruda bulunmak ve onaylamak için aşağıdaki adresten e-bildirge şifreleri ile giriş yapılacaktır.

http://e.sgk.gov.tr/wps/portal/isveren/Ilgili+Diger+Uygulamalar/isveren_sistemi

       Daha önceden düzenlenmiş olan aylık prim ve hizmet belgesinin iptal edilerek tercih edilecek teşvik türüne ilişkin asıl/ek nitelikte aylık prim ve hizmet belgesine çevrilmesi için ise aşağıdaki web adresinden e-bildirge şifreleri ile erişebileceklerdir.

http://e.sgk.gov.tr/wps/portal/isveren/Ilgili+Diger+Uygulamalar/esgkEBildirgev2

       Programa giriş yapan işverenlerin sosyal güvelik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine daha önce kağıt ortamında müracaat etmiş olmaları halinde, başvuru bölümünde yer alan "Daha önce Kağıt Ortamında Başvuruda Bulundum" linkini seçmesi, kağıt ortamında yapılan müracaatın Kurum kayıtlarına giriş yapılan evrak tarihi ve sayısının "evrak tarihi" / "evrak sayısı" alanlarına kaydetmeleri gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder