9 Kasım 2014 Pazar

Motorsikletli için sinyalin önemi.



Bildiğiniz gibi arabalarımızda direksiyonun hemen yanında bulunan bir kol vardır. Bu kol aracınızda seyahat güvenliği için son derece önemlidir.

Sinyal kolu, kolay kullanımına rağmen çoğu zaman sürücü tarafından önemsenmeyen, küçük bir ayrıntı gözüyle bakılan bir araç. ''Ben aynadan baktım, zaten yol boş, kendime mi sinyal vereceğim'' anlayışıyla gözardı edilen sinyal araba ve büyük araç kullanıcısı için önemsenmese de motorsiklet sürücüleri için hayati bir öneme sahiptir.


Trafikte motorsiklet hiç gözükmüyor, sürekli sağımda solumda bitiyor, bir anda vız diye geçti hergele şeklindeki serzenişlerimize rağmen, aracımızda sinyal vermeme inadını bırakmalıyız. Siz motor sürücüsünü göremeseniz de o sizi görüyor. Yeterli trafik tecrübesi olmayan genç motor sürücüleri hangi şeride geçeceğinizi ya da hangi yöne döneceğinizi hissedemeyebilir. O anda sinyalizasyon hayati bir öneme sahip hale gelir. Lütfen dönüşlerinizde ve şerit değiştirmeden önce sinyalinizi verin.

Motorsiklet sürücüleri araçların sinyal vermesini isterken, kendileri de sinyali çok az kullanıyor.
''Ben zaten küçük, kıvrak ve seri bir aracım, sinyal verene kaar şeridimi değiştiriyorum'' demeyin. Trafikte motorumla ilerlerken, özellikle gece şehir içi sürüşlerde çok az fark edildiğini bütün motor sürücüleri bilir. Şerit değiştirdiği sırada ya da iki aracın arasından gecerken sıkışan çok deneyimli motorsiklet sürücüsü olduğunun farkındayız. Gideceğimiz yönde verilen bir sinyal, büyük araçların aynalarında gözüktüğü anda dört teker araç sürücüleri dikkatlerini toplayarak size yol vereceklerdir. Motor sürücüsü olarak sinyal kullanarak daha fazla ciddiye alınacağınızı ve daha görünür olacağınızı sakın unutmayın.

Herkese iyi yolculuklar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder